Slow Earths turnering i Frankrike 2015

Det nyskapade och unga indiebandet Slow Earth från Ukraina har trots sin vägran att skapa kommersiell musik lyckats mycket väl med att skapa musik som människor tycker om, och har blivit mycket populära på kort tid. De släppte sin första EP Latitude and 023 för bara ett år sedan, 2014, men har redan fått en sådan samling av fans att de kunde genomföra en mycket framgångsrik och kritikerrosad turné i Storbritannien det året. En del av gruppens framgång beror kanske på att de använder sig av de nya kanaler som internet erbjuder för att nå ut med sin musik, som de bland annat publicerat på Soundcloud, där vem som helst kan lyssna på deras EP gratis.800px-Vieux_port_de_Marseille_2

Framgångarna verkar i vilket fall bara fortsätta för gruppen, som i mars i år genomförde ytterligare en turné, denna gång i Frankrike. Turnén började den 20 mars i Marseille med en spelning på Le Korigan. Det var tänkt att de franska fansen där skulle få se Slow Earth och tre andra band som spelar mer eller mindre liknande musik: Everafter från Storbritannien, I am waiting for you last summer från Ryssland och Krypton’s Sons, också de från Ryssland. Det som hände var dock att bara Slow Earth dök upp till spelningen, vilket gjorde att en stor del av publiken, som framförallt ville se något av de andra banden, inte dök upp. Totalt fanns kanske ett tiotal människor på plats när Slow Earth intog scenen. De som var på plats beskriver det som en minst sagt intim och personlig konsert. Till en början sägs stämningen ha varit något obekväm, och ingen vågade riktigt närma sig scenen, trots att sångaren i gruppen flera gånger ropade till publiken: ”I can’t see your faces!” Till slut, efter ett upplyftande trumsolo från bandets trummis, klev dock några fram. Efter konserten gick bandet bakom kulisserna medan sångaren stannade kvar och spelade piano själv i några minuter, medan de som tyckte om gruppens musik stannade kvar och lyssnade.

Turnén fortsatte till Paris och Le Buzz den 22 mars, Nantes och Scene Michelet den 25 mars, Niort och L’alternateur den 26 mars, Orleans och Bourgogne den 27 mars, Angers och Le Colisee den 28 mars (där de spelade tillsammans med gruppen Thee Little Bastards) och avslutades i Rennes på Mondo Bizarro den 29 mars.

 

Att vara på turné är ett äventyr, men det är få förunnat att få uppleva det. Om du vill uppleva äventyr på hemmaplan kan du till exempel boka din möhippa i Stockholm på Äventyrsbanan.