Slow Earths turné i Storbritannien 2014

Det ukrainska bandet Slow Earth har nått ut med sin musik till en bred lyssnarskara. Från att initialt ha varit ett band som få utanför en insatt krets vilka de var har de nu gått till att bli ett band som drar gott om folk när de uppträder. En annan viktig del i bandets utveckling är att de numera inte bara lockar människor på hemmaplan i Ukraina. Där har de länge haft en stark ställning. Det nya ligger istället i att människor från andra delar av världen har fått höra talats om bandet. Det visades tydligt när Slow Earth turnerade i Storbritannien under 2014 och fick tillfälle att stifta närmare bekantskap med sina brittiska fans.

Att det var i just Storbritannien som bandet förlade sin allra första turné utanför Ukraina är knappast någon slump. I recensioner nämns ofta band med rötterna i England och resterande delar av de brittiska öarna som influenser för Slow Earth. I Storbritannien finns det en stark tradition av den typen av rockinfluerad musik som Slow Earth står för, vilket gör att de redan från början hade en fördel när de skulle sälja biljetter till spelningarna. Genom att visa på likheter med andra typer av populära band inom samma genre var det många som var nyfikna på dessa ukrainska musiker.Slow Earths turné i Storbritannien 2014 2

Turnén inleddes dock med ett bakslag. Oroligheterna i Ukraina gjorde att Slow Earth befann sig mitt i en krissituation, och de kunde därför inte spela den första planerade konserten i London. Lyckligtvis kunde man boka ett nytt datum ett par veckor senare, vilket ledde till en bejublad spelning på Dublin Castle i London. Det var första gången som brittiska kritiker och musikälskare fick se Slow Earth live, och recensionerna var till övervägande del positiva. Det fortsatte på samma sätt genom hela turnén, som tog bandet till städer som Sheffield och Salford utanför Manchester.

Det var på The Eagle i just Salford som bandets turné avslutades under våren 2014. Då hade de genomfört ett antal spelningar i landet och fått många nya fans på köpet. Den sista spelningen avslutades med ett extranummer och de allra flesta gick hem nöjda och belåtna. Även bandet själva kunde se tillbaka på turnén som en framgång vilket har banat vägen för många nya äventyr i framtiden. Om du spelar i ett band eller ägnar dig åt någon annan social aktivitet kan namnlappar vara en praktisk lösning för dig som inte vill att dina saker kommer bort när du är ute.