Bästa Slow Earth låtarna

Har du också fastnat för Slow Earth, det progressiva rockbandet med rötter i Ukraina? De tre bandmedlemmarna har sakta men säkert byggt upp en stadig skara av anhängare sedan släppet av deras första EP: ”Latitude and 023”. De fyra bandmedlemmarna har sedan dess haft ett par framgångsrika turnéer runtom i Europa under åren. Bland annat i Storbritannien under 2014 och Frankrike under 2015. Bandet beskriver sig själva som experimentella och det kan vara en av anledningarna till att deras musik inte låter som något annat du tidigare lyssnat på. Följ med när vi tar en närmare titt på deras bästa låtar.

slowearth2.se

Identify och Self-Formed

Slow Earths mest välkända låt är utan tvekan ”Identify”. De kallar själva musikstilen för experimentell och det är inte svårt att fastna för den lugna, nästan krypande känslan som låten bjuder på. På bandets Soundcloud, en hemsida där man kan dela sin musik, får killarna kommentarer från hela världen som lovordar Identity. Den mer piano-baserade sången ”Self-formed” finns också med på debut-EP:n och ger starka vibbar från band som Coldplay. Sångaren har en unik röst som passar perfekt med den ljudbild som byggs upp med hjälp av distade gitarrer och ett suggestivt trummande. Som vanligt när det kommer till Slow Earths musik känns det begränsande att använda ord som ”låt” när man pratar om olika delar i deras debut-EP. De lyckas istället skapa en känsla av drömmande och tillbakalutad avslappning. Håll utkik efter nya turnédatum och även merchandise med bandets logo. Har du eget band? Då kan även du trycka upp en nyckelring eller liknande med er logo på.

Band Time Baby!

Band Time Baby!

Ny skiva 2016?

Det var ett tag sedan vi hörde från Slow Earth och på deras Facebook-sida har det varit ont om aktivitet under 2016. Det får fans över hela världen att hoppas på att de tagit sig till studion och arbetar med nytt studiomaterial. Bandet har blivit prisat av många musikkritiker och fått bra recensioner för sin debut-EP som bland annat innehåller de ovannämnda låtarna som är våra absoluta favoriter. Om bandet lyckats få till ett fullängdsalbum i samma stil, och med lika starka låtar, är det bara en tidsfråga innan vi får se de fyra killarna på de riktigt stora arenorna. Fram tills dess får vi fortsätta lyssna på Latitude and 023 och hålla oss mätta med de få videos som finns på deras live-framträdanden. Killarna är fortfarande unga och har en ljus karriär framför sig, vi får bara hålla tummarna på att vi slipper vänta alldeles för länge efter nya låtar från Slow Earth.