Ukraina – Slow Earths hemland

Ukraina har upplevt politiska oroligheter de senaste åren och det är något som har gjort att dess invånare börjat reagera. Vissa skriver böcker, artiklar, bloggar eller musiktexter om orättvisorna och vilket helvete som pågår där just nu. Ett band som fann tröst i musiken var Slow Earth och som idag har blivit ett känt band internationellt. Det finns många som uppskattar det här bandets raka och ärliga sätt att uttrycka sig på, samtidigt som rytmen är enkel att gunga med i. Bandet producerade sina första låtar kring 2010 och har därefter gjort succé i många olika länder. Det som Slow Earth sjunger om kan kännas igen bland andra på olika platser. De är ju nämligen inte bara i Ukraina som det har varit oroligt på senaste. Det är även något vacker när folk kan hitta tröst hos varandra och genom musik. Trots negativa händelser så är Ukraina ett land med mycket historia och kultur och kan vara ett trevligt resmål om man åker till rätt ställe.

Ukraina kan fortfarande vara farligt

På bara några år har Ukraina fått så pass många riskområden med minor att det blivit ett av världens mintätaste länder. Uppsala nya tidning skriver att de mest utsatta är barnen. Den senaste veckan har över 100 civila dött på grund av att de gått på en landmina. Ukraina är faktiskt näst största landet i Europa sett till ytan. Angola, Afghanistan och Kambodja är också med och toppar listan över minerade områden, men läget där har varit kritiskt mycket längre än vad det har varit i Ukraina. Det innebär att befolkningen i Ukraina inte är förberedda eller vana vid att ta hänsyn för minor. Trots att läget är som det är idag känner bandet Slow Earth mycket kärlek till sitt land och anser att man inte behöver oroa sig om man skulle åka dit som turist. Minorna är i speciella områden och är inget som storstäderna lider av lika mycket som vissa delar av landsbygden. Det finns mycket att se och göra i Ukraina och bästa tiden att åka dit är på sommaren då vädret är varmt och skönt.

Det finns två sidor av myntet

Trots år av oroligheter i Ukraina bör man vara medveten om att det vanliga livet fortsätter. Ukraina har varit hemland åt många framgångsrika professorer, musiker, författare, politiker och så vidare. På vissa punkter kan man till och med tro att det här landet är ledande i sitt slag. Till exempel när det kommer till att göra prylar i en 3D Printer så finns det många som menar att innovatörer i Ukraina är väldigt framgångsrika. Det finns även mycket att göra i det här landet som turist om man är intresserad av musik och kultur. Slow Earth kommer härifrån och är bara ett av många band som slagit igenom på en internationell nivå. Idag är Slow Earth ett band med erfarenhet av spelningar över hela Europa. Det som är coolt med Slow Earth är att de har hittat en unik klang i sin musik vilket har attraherat en stor skara lyssnare.